Het icoon. Innovatiever dan ooit.

De iconische Transporter is grondig vernieuwd. En dat gaat verder dan zijn nieuwe looks. De Transporter 6.1 heeft een volledig nieuw dashboard, de nieuwste generatie infotainmentsystemen én hightech bestuurdersassistentie. Ook nieuw zijn de onderlaadfunctie voor lange voorwerpen, de laadruimte vergrendeling voor afzonderlijk vergrendelen van laadruimte en bestuurderscabine, en tal van opbergvakken die het interieur opgeruimd houden. De Transporter 6.1 wordt leverbaar met nieuwe TDI-motoren en er komt een volledig elektrisch aangedreven versie. De Transporter 6.1 wordt in het vierde kwartaal van 2019 in Nederland verwacht. De vernieuwde Transporter. Verschil moet er zijn.

Highlights 6.1.

De norm opnieuw gedefinieerd.

In het kort.

– Felle H7-koplampen 
– Grille met nieuw design 
– Bumper met nieuw design 
– Nieuwe lichtmetalen wielen 
– Nieuwe, donkere bekleding die nog robuuster is 
– Een gemoderniseerd dashboard 
– Nieuwe features zoals een onderlaadfunctie – laadruimte-uitbreiding tot 3,30 m 
– LED-verlichting in het bestuurdersgedeelte alsmede de laad-/passagiersruimte 
– Nieuwe bestuurdershulpsystemen 
– Nieuwe infotainment-systemen

Interieur 6.1.

Naast het nieuwe, gemoderniseerde dashboard kenmerkt het interieur van de Transporter 6.1 zich door details zoals de onderlaadfunctie voor lange voorwerpen, de optionele laadruimtevergrendeling die het mogelijk maakt om de laadruimte afzonderlijk van het bestuurdersgedeelte te vergrendelen en het afsluitbare vak onder de tegen meerprijs leverbare dubbele zitbank voor bijrijders. Bovendien overtuigt de Transporter 6.1 met de moderne mogelijkheden van de standaard connectiviteit die de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem mogelijk maakt. Daarnaast zorgen een hogere zitpositie voor een maximaal overzicht en tal van opbergvakken houden het interieur opgeruimd.

Digitale weergaven 6.1.

Instrumentenpaneel ‘Premium‘

Jouw cockpit

Op het vernieuwde instrumentenpaneel zie je alles in één oogopslag. Het display voor de multifunctionele weergave belangrijke informatie weer over het gereden traject, de rijtijd en het verbruik. In de multifunctionele weergave is tevens een vermoeidheidsherkenning inbegrepen. Zodra deze bij de bestuurder een afwijking ten opzichte van het normale stuurgedrag registreert, krijgt de bestuurder middels optische en akoestische signalen het advies om te pauzeren.

Navigatiesysteem Discover Media

Jouw infotainmentcentrale.

Of je nu tijdens het rijden wilt bellen, informatie over de verkeerssituatie nodig hebt of simpelweg wil worden vermaakt: het optionele en intuïtief te bedienen navigatiesysteem ‘Discover Media‘ bied je toegang tot een groot aantal handige functies en vervult elke wens. Zo reis je altijd uiterst prettig en veilig.

Volkswagen We Connect

Jouw toegang tot een wereld vol innovatieve online diensten.

De Transporter 6.1 beschikt standaard over de innovatieve online functies van ‘We Connect‘ “ en over de nieuwste generatie van de zogeheten infotainmentmatrix ‘MIB3’. Desgewenst ben je tijdens het rijden online. Met ‘We Connect‘ beschik je over features die het rijden nog comfortabeler en veiliger maken. Of het nu gaat om realtime verkeersinformatie of de online gebiedsnieuwsupdates – jouw Transporter 6.1 beschikt over een maximale connectiviteit.

Comfort-highlights 6.1.

Maak het jezelf gemakkelijk in de Transporter 6.1: de omvangrijke en aanzienlijk uitgebreide standaarduitrusting en de comfortabele extra’s zorgen voor maximaal rijcomfort. Je kunt elke werkdag ontspannen genieten achter het stuur.

Elektromechanische besturing 

Elektromechanische besturing

Eenvoudig de koers bepalen.

De elektromechanische stuurbekrachtiging in de Transporter 6.1 bied je actieve en adaptieve ondersteuning in bijna alle rijsituaties en vormt de basis voor de modernste assistentiesystemen in de Transporter 6.1.

Stoelaanbod 

Stoelaanbod

Meer zitcomfort.

De Transporter 6.1 beschikt over een geoptimaliseerde, ergonomische bestuurderswerkplek met traploos verstelbaar stuurwiel. Uniek is het afsluitbare vak onder de tegen meerprijs leverbare dubbele zitbank voor bijrijders dat waardevolle spullen extra beschermt. 

Mobiele telefoonaansluiting ‘Comfort’

Mobiele telefoonaansluiting ‘Comfort’

Maximaal verbonden.

De optioneel verkrijgbare mobiele telefoonaansluiting ‘Comfort’ maakt de communicatie eenvoudig en jouw smartphone wordt draadloos opgeladen (afhankelijk van het model). Je handen blijven daar waar ze horen: veilig op het stuur.  

Rijdynamiek 6.1.

De moderne BlueMotion Technology-motortechniek in de Transporter 6.1 kenmerkt zich door vermogen, trekkracht en zuinigheid. De perfecte keuze als je veel onderweg bent en wilt genieten van maximale rijdynamiek.

Motoren

Veel trekkracht, veel tractie.

De Transporter 6.1 is leverbaar met tal van motor- en transmissievarianten. De tegen meerprijs leverbare bak met dubbele koppeling (DSG) zonder trekkrachtonderbreking is bijzonder comfortabel en zuinig. Met de leverbare vierwielaandrijving 4MOTION blijft de Transporter 6.1 met het tegen meerprijs leverbare sperdifferentieel qua offroadcapaciteiten leider in zijn klasse.

Assistentiesystemen 6.1.

De innovatieve assistentiesystemen en de intelligente veiligheidssystemen in de vernieuwde Transporter kunnen elke situatie nog beter aan. Voorkomen staat centraal.

Zijflankbescherming

Veilig aan het verkeer deelnemen en schade door objecten of aan derden voorkomen? De optioneel leverbare flankbescherming controleert de zijkanten van de auto en waarschuwt bij kritieke afstanden ten opzichte van palen, muren of voetgangers.

 

Zijwindassistent

De standaard geleverde zijwindassistent is een onderdeel van het elektronische stabiliseringsprogramma. De bestuurder wordt bij sterke zijwind ondersteund door automatische remingrepen op de wielen. 

 

Rijstrookbehoudassistent ”Lane Assist”

De optionele rijstrookbehoudassistent stuurt tegen bij ongewild verlaten van de rijstrook. De bestuurder wordt tegelijkertijd gewaarschuwd door een waarschuwingsgeluid en een melding op het multifunctionele display. 

Dodehoeksensor (”Blind Sport”) incl. uitparkeerassistent. 

De optionele uitparkeerassistent geeft een waarschuwend signaal, wanneer bij het achteruit uitparkeren een ander voertuig dat op kritieke afstand nadert wordt herkend. Indien de bestuurder niet reageert, kan het systeem door een remingreep de gevolgen van een mogelijk ongeval verminderen of dit idealiter voorkomen.

 

Parkeerassistent ”Park Assist”.

Gemakkelijk inparkeren? Dit systeem kan bijna volledig autonoom jouw Transporter inparkeren. Sensoren meten of er voldoende ruimte is om de Transporter te parkeren. Als er voldoende ruimte is, stop je de auto en bedien je alleen het koppelings-, rem en gaspedaal, de auto neemt het sturen volledig van je over. Zo sta je perfect geparkeerd. 

 

Automatische afstandsregeling.

Automatische afstandsregeling ACC.
De tegen meerprijs leverbare ACC (Adaptive Cruise Control) past de snelheid automatisch aan een voor de Transporter rijdend voertuig aan, en houdt daarbij de door de bestuurder ingestelde afstand aan. Het systeem is inclusief het afstandscontrolesysteem ” Front Assist”.

 

Maak voor meer informatie een afspraak met een van onze verkopers. 

Back to top