Klaar voor de winter?

Wees ook in de winter verzekerd van een veilige en comfortabele rit en plan direct een Volkswagen Wintercheck. Voor slechts € 19,95 controleert de monteur de auto op 12 essentiële punten. En als je er snel bij bent, ontvang je ook nog een gratis ijskrabber en 5 liter can ruitensproeiervloeistof.

Maak nu je afspraak

Deze afspraak duurt gemiddeld:30 minuten

Deze 12 punten worden gecheckt:

1. Accu
Om ervoor te zorgen dat de accu van je Volkswagen ook goed tegen de koudste winterdagen is opgewassen, wordt deze uitgebreid nagekeken tijdens de Wintercheck. De Volkswagen dealer controleert de spanning van de accu met speciale apparatuur. Ook wordt er gelet op eventuele roest. Uiteraard wordt de accu geheel voor je opgeladen.

2. Uitlaatsysteem
De uitlaat wordt tijdens de Wintercheck gecontroleerd op onder meer roestplekken, slijtage en eventuele lekken. Die kunnen dan tijdig worden verholpen. Zo zorgt de servicemonteur ervoor dat je Volkswagen optimaal presteert. Bovendien is het milieu gebaat bij een goed werkend uitlaatsysteem.

3. Motorolie
De servicemonteur checkt of de olie van je Volkswagenmotor aan vervanging toe is. Door je olie tijdig te laten vervangen, haal je de optimale rijprestaties uit je motor. Bovendien verbruikt je Volkswagen zo niet meer brandstof dan nodig.

4. Airconditioning
Ook in de winter is een goed werkende airco van essentieel belang. De airconditioning zorgt er namelijk voor dat je in hele korte tijd jouw auto kan ontdoen van beslagen ruiten. Daarnaast is het belangrijk dat je airco in goede staat is op het moment dat je de winter in gaat, om beschadiging van bijvoorbeeld de slangen te voorkomen.

5. Koelsysteem
Om te voorkomen dat de motor van je Volkswagen oververhit raakt, is het belangrijk dat het koelsysteem naar behoren werkt. De Volkswagen dealer controleert of de slangen van het koelsysteem lekkage hebben. Daarnaast wordt de koelvloeistof gepeild en zo nodig gratis bijgevuld.

6. Verwarming
In de winter kan het met name ’s nachts behoorlijk afkoelen. Als de buitentemperatuur fors daalt, is een goed werkende verwarming wel zo prettig. Daarom wordt ook de verwarming meegenomen in de Wintercheck.

7. Ruitenwissers
Bij flinke regenval en hagelbuien moeten de ruitenwissers en wisserbladen hard werken. Daarom worden ze grondig nagekeken. Insecten, stof en andere ruitbevuiling kunnen je zicht behoorlijk belemmeren. De servicemonteur kijkt daarom ook de ruitensproeiervloeistof en sproeikopafstelling grondig na.

8. Voorruit
De servicemonteur controleert je voorruit op onregelmatigheden. Zelfs het kleinste krasje of barstje komt zo aan het licht. Om scheuren in je voorruit te voorkomen, wordt dit met een speciale hars hersteld. Als je minimaal WA-verzekerd bent, kost dit je niets.

9. Verlichting
In de winter is het korter licht buiten, maar ook dan is een goed werkende verlichtingnoodzakelijk. Zo kan het overdag bewolkt zijn of kunnen er mistbanken ontstaan. Daarom worden de autolichten van je Volkswagen grondig nagekeken.

10. Banden
De Volkswagen dealer onderzoekt de bandenvan je auto op verschillende essentiële punten. Zo wordt er gekeken naar eventuele slijtage, de profieldikte en de bandenspanning. Goed onderhouden banden verlagen de kans op een klapband of gevaarlijke slippartijen aanzienlijk. Bovendien voorkomen ze onnodig brandstofverbruik.

11. Remschijven
Voor een volledige remwerking is goed onderhoud van je remschijven, remblokken en remvloeistof noodzakelijk. De Volkswagen dealer controleert de remschijven en -blokken van je Volkswagen op eventuele slijtage. Als het nodig is om de remvloeistof in zijn geheel te vervangen, probeert de dealer dit nog voor je vakantie te doen. Plan de Wintercheck daarom minimaal twee weken voordat je met vakantie gaat.

12. Deuren
In de zomer regent het soms behoorlijk. Daarom is het belangrijk dat de deuren van je Volkswagen perfect sluiten. Er wordt daarom gekeken of de deurrubbers moeten worden gesmeerd. Ook de werking van de sloten wordt uitvoerig getest tijdens de Wintercheck.

Ook je banden winterklaar.

Maximale veiligheid met winterbanden.

Onder de 7 graden hebben winterbanden meer grip en een kortere remweg. Laat je banden daarom op tijd omwisselen van zomer- naar winterbanden. Zo weet je zeker dat je deze winter met een gerust hart op pad kunt. Mooi meegenomen: alle winterbanden zijn tijdelijk extra scherp geprijsd.

Complete lichtmetalen wintersets.

Wil je jouw winterbanden direct op lichtmetalen velgen? Dat kan, met de extra scherp geprijsde wintersets. Zo ga je niet alleen veilig, maar ook stijlvol de weg op. Uiteraard kun de bandenset die je dat seizoen niet gebruikt, in opslag zetten bij jouw Volkswagen dealer.
Back to top