Nieuws

Laatste Audi nieuws

WLTP

Een nieuwe standaard voor verbruikswaarden

Sinds september 2017 gelden voor nieuw op de markt gebrachte personenauto’s nieuwe verbruikscijfers, die met de nieuwe WLTP-testmethode worden vastgesteld. WLTP staat voor Worldwide Harmonized Light-Duty Test Procedure. Dat betekent zoveel als “wereldwijd geharmoniseerde testmethode voor personenwagens en lichte bedrijfswagens” en beschrijft een nieuwe testmethode voor het bepalen van het brandstofverbruik en de emissiewaarden van een auto. Wat dat voor u en uw Audi betekent leest u hier.

563x317_AA3_L_161002.jpg

Wat is de WLTP?

De WLTP hervormt de meet- en testmethoden van de autofabrikanten.
Hoeveel verbruikt een auto? Deze vraag kan Audi met de gestandaardiseerde WLTP-rijcyclus nu beter beantwoorden. De test voor het meten van het brandstofverbruik vindt namelijk plaats onder omstandigheden die meer lijken op de dagelijkse praktijk. Per 1 september 2017 vervangt de WLTP de NEDC-standaard.

De WLTP-methode is gebaseerd op de werkelijke rijgegevens van automobilisten overal ter wereld. Hierdoor kan voortaan ook onder laboratoriumomstandigheden een autorit worden gesimuleerd die de werkelijkheid dichter benadert. De WLTP houdt niet alleen rekening met verschillende situaties en snelheden, maar ook met de optionele uitrustingen en de gewichtsklasse van een auto.

Meer weten over WLTP? Lees dan verder op deze pagina.

 

Back to top